STRUCAD

 

Parametrisch modelleren

StruCad biedt keuze van technologieën voor het snel aanmaken van ingewikkelde modellen. De optie om een model te genereren in een draadmodel biedt de mogelijkheid om een model snel en overzichtelijk op te zetten. De solid optie worden gebruikt om complexe geometrie aan te maken en te bekijken.

 

 

 

Het virtual reality systeem, StruWalker, geeft de mogelijkheid om het model geheel of gedeeltelijk gerenderd te bekijken. StruWalker is een vrij te distribueren rendering systeem dat opdrachtgevers, constructeurs en architecten de mogelijkheid geeft om een StruCad model te bekijken en controleren.

 

Probeer hier zelf StruWalker en bekijk enkele 3D-modellen.

 

Automatische verbindingen

Verbindingen kunnen zonder veel moeite worden gemaakt d.m.v. geavanceerde parametrische gereedschappen. StruCad automatiseert het proces van detailleren door gebruik te maken van parametrische verbindingsmacro’s.

 

 

Deze macro’s versnellen het proces van het maken van verbindingen. Door toekennen van een macro worden verbindingen automatisch gemodelleerd aan de hand van de staaf eigenschappen en de oriëntatie.
In StruCad bevind zich een uitgebreide bibliotheek van verbindingstypes die aansluiten op standaarden alsmede speciale verbindingen. Deze bibliotheek is door de gebruiker aan te passen en aan te vullen.

 

Automatisch aanmaken van tekeningen

StruCad onderscheidt zich van andere CAD systemen door de mogelijkheid van het volledig automatisch genereren van een breed scala van nauwkeurige tekeningen en lijsten.

 

 

Elk StruCad model bevat een database van informatie die gebruikt kan worden voor het aanmaken van tekeningen en lijsten op ieder gewenst moment.
Als eenmaal de merken zijn vastgelegd voor controle of productie kan d.m.v. het revisie systeem bijgehouden worden welke tekeningen gereviseerd dienen te worden en zullen de tekeningen en lijsten automatisch vernieuwd worden.

Het volledig functioneel 2D CAD systeem biedt de mogelijkheid om de tekeningen te bekijken en te printen alsmede de vrijheid om tekeningen desgewenst aan te passen.

 

 

StruCad Drawing Viewer is een vrij te distribueren pakket dat opdrachtgevers, constructeurs en architecten de mogelijkheid biedt om tekeningen te bekijken, controleren, printen en desgewenst opmerkingen te plaatsen.

 

StruCam

De module StruCam, dat geactiveerd kan worden in StruCad, geeft de mogelijkheid om machine sturing aan te maken. StruCad maakt dan CAM (Computer Aided Manufacturing) data aan om daar vervolgens de specifieke CNC data als DSTV van aan te maken.

Deze data komt compleet met alle relevante merk, snij, boor en pons data, stempel informatie, enz... die normaal gesproken handmatig in de machine ingevoerd zou moeten worden.