Libbenga BV Actueel

 

Onderstaand een overzicht van uitingen in de media/online betreffende Libbenga BV of anderszins interessant branche gerelateerd nieuws:

 

Ketenintegratie in de staalbouw

Nog dieper doordringen in de processen van de klant. Zodat de klant tijdens de engineeringsfase beter rekening kan houden met de mogelijkheden van het constructiebedrijf. Door dat te doen, zijn er nog veel voordelen -ook kostenvoordelen- te behalen. De gebroeders Meeder, directeur/eigenaren van Libbenga Konstruktiebedrijf te Vlaardingen, zien dat de ontwikkeling naar ketenintegratie nog lang niet ten einde is.

<klik hier en lees het gehele artikel in PDF-formaat>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Het nog ontbrekende element in de energiemix'

Vopak maakte begin vorige maand bekend dat het de Eemshaven heeft uitgekozen als locatie voor de nieuw te bouwen opslagterminal voor strategische olievoorraden. De ligging van de haven en de beschikbaarheid van grond waren doorslaggevend bij het maken van deze keuze. Directeur Harm Post van Groningen Seaports verwelkomt Vopak met open armen. Hij ziet de nieuwe olieterminal als een ontbrekende schakel in de daar al aanwezige energiemix. Ook voorziet Post ‘een wervende werking’, nu Vopak zich in het hoge noorden gaat vestigen. “Iedereen zal denken: dat móet wel een goede plek zijn!”

<klik hier en lees het gehele artikel in PDF-formaat>

 

 

 

 

 

 

 

Wirtschaftsreport

Stahl ist ein für die moderne Architektur charakteristischer Baustoff. Er wird heute nicht nur in Industriebauten, Stadien und großen Hallen, sondern auch für Geschäftshäuser, Bürobauten und Hotels.

Aus der Schmiede, die Piet Libbenga aus Friesland um 1950 in Vlaardingen eröffnete, ist heute ein modernes Stahlbauunternehmen geworden, das Planung, Konstruktion und Bauausführung aus einer Hand bietet und auch Betonteile verbaut. Da Piet Libbenga kinderlos war, wurde sein langjähriger Betriebsleiter sein Nachfolger. Dessen beide Söhne halten das Unternehmen heute mit umfassendem Service und kompetentem Marketing auf Erfolgskurs.

<klik hier en lees het gehele artikel in PDF-formaat>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Special Staalbouw

Fred Vasquez is sinds 1 januari de nieuwe directeur van de Vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS), de branchevereniging van staalconstructiebedrijven. 'Een interessante uitdaging, want deze sector krijgt te maken met belangrijke ontwikkelingen, zoals kansen op het gebied van duurzaamheid, het vrije handelsverkeer binnen Europa en de regelgeving die daaraan is gekoppeld."

We ontmoeten de nieuwe directeur bij een van de bedrijven die aangesloten is bij SNS: Libbenga BV Konstruktiebedrijf in Vlaardingen. Vasquez is van huis uit hts'er werktuigbouw en vanaf begin 2008 werkzaam vanuit de Koninklijke Metaalunie voor SNS. "Medio 2009 heeft het bestuur mij voor de functie van directeur gevraagd," voegt hij eraan toe. SNS is aangesloten bij de ECCS, de European Convention for Constructional Steelwork, en behartigt de belangen van bedrijven die staalconstructies produceren, leveren of monteren.

<klik hier en lees het gehele artikel in PDF-formaat>

 

 

 

 

Europoort Kringen

In Vlaardingen behaalde Konstruktiebedrijf Libbenga op 15 december vorig jaar als een der voorsten uit een nog lange en verplichte rij ondernemers het VCA-Petrochemie**-certificaat. Voor hen die het nog niet weten, dat staat voor: directe beheersing op de werkvloer van Veiligheid, gezondheid en milieu. Deze certificering is niet alleen bedoeld als controlelijst bij de uitvoering, maar brengt tevens de nodige en noodzakelijke ervaringen met zich mee op het gebied van beleid maken, structuren uitzetten en bij planvorming voor bedrijven die óf als hoofdaannemer in de petrochemie werken óf als onderaannemer met meer dan 35 werknemers.

<klik hier en lees het gehele artikel in PDF-formaat>